A POLAI MÓDSZER

“Bárki, aki szeretne táncolni, az nálunk meg is tanul táncolni!” – hirdeti Polai Ferenc, iskolánk alapítója. Ennek szellemében folyik a táncoktatás a nevével fémjelzett intézményekben. A kor pedig nem akadály: „Mindegy, hogy valaki fiatal vagy idős, alacsony vagy magas, szőke vagy barna. Egy 8 részes tanfolyammal már megtanítunk bárkit az alaplépésekre, s egyetlen óra is olyan önbizalommal és jókedvvel tölt el mindenkit, hogy ha kilép az ajtón, egy rövid kis dallam hallatán is táncra fog perdülni.”

A TÁNC NEMZETKÖZI NAGYKÖVETE

Polai Ferenc – egy elhivatott ember, aki egész életét a táncnak és az oktatásnak szentelte. Az 1944-es születésű, magyar származású, ifjúkora óta Ausztriában élő „táncguru” eredeti végzettsége szerint közgazdász. Egyetemi évei alatt két nagy szerelem alakult ki az életében, a társastánc és akkori táncpartnere iránt, aki később felesége lett.

Mindkét szerelem tartósnak és gyümölcsözőnek bizonyult: versenytáncosként sikert sikerre halmozott – eleinte osztrák, majd profi világversenyeken szerzett győzelmekkel –, iskolaalapító táncoktatóként pedig ugyancsak világhírnévre tett szert. Mára a Polai márkanév Európától a Távol-Keletig egyet jelent a tánc iránti alázattal és elkötelezettséggel. Lányuk – a szülők nyomdokain haladva – szintén rendkívül sikeres versenytáncos karriert mondhat magáénak.

A tánc nemzetközi nagyköveteként ismert Polai szerint a tánc mindenkié: „A zene megszólítja a lelket, az ember pedig a lelkéből táncol. A test csak követi a lélek szavát. Így táncolni tényleg bárki megtanulhat.”

A NYERŐ PÁROS: KATUS ÉS MOLNÁR

A 2008-as Szombat esti láz győztesei, Katus Attila és Molnár Andrea Budapesten ismerkedtek meg Polai Ferenccel, akit azonnal meggyőzött a fiatal párból sugárzó életöröm és a társastánc iránti szenvedély, ezért felkérte őket, hogy csatlakozzanak hozzá a Polai Tánciskola első magyarországi stúdiójának megnyitásakor.

„Megtiszteltetésnek érzem a feladatot, hiszen nagy tisztelője vagyok Polai úrnak. Az egészséges életmód és a lelki egyensúly szempontjából a táncot legalább annyira fontosnak tartom, mint hivatásomat, a fitnesst” – mondta Katus Attila.

Az országos bajnok és latintánc-válogatott kerettag Molnár Andrea is elfogadta a felkérést, ő tánctanárként is hozzájárul majd a legmagasabb színvonalú oktatáshoz.

TANULJON A LEGJOBBAKTÓL!

A tánc olyan nyelv, amit a világon mindenhol megértenek. A CREA Dance Organisation tagjaként egy több mint száz főt számláló nemzetközi hálózathoz tartozunk, és rendszeresen részt veszünk a szervezet továbbképzésein. A legmodernebb módszerekkel oktatunk – fiatalos, dinamikus csapatunk tagjait személyesen Polai Ferenc készíti fel.

© 2009 All Rights Reserved